Lavanta Vadisinde ki Hatıra Ormanına Yetim Eli Değdi

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yetim çocuklar, vefat eden babalarının adını yaşatmak için Lavanta Vadisinde oluşturulan hatıra ormanına fidan dik...

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yetim çocuklar, vefat eden babalarının adını yaşatmak için Lavanta Vadisinde oluşturulan hatıra ormanına fidan diktiler.

Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, küçük yaşlarda babalarını kaybeden çocuklar için anlamlı bir çalışma yaptı. Yetim çocukların, vefat eden babaları adına somut bir iz bırakmaları için Lavanta Vadisinde hatıra ormanı oluşturuldu. Hatıra ormanına ilk fidanlar, yetim çocukların küçük elleri ile toprakla buluşturuldu. Boylarından büyük küreklerle fidanları diken yetim çocuklar, buruk bir sevinç yaşadı.

Yetim Koordinasyon Merkezi Müdürü Fazilet Sevinç, baba özlemin gidermeleri noktasında çocuklara destek olmak istediklerini söyledi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Sevinç: ”Türkiye’deki en büyük yetim koordinasyon merkezi olan merkezimizde eğitim gören çok sayıdaki çocuğumuzun babalarının ismine burada ağaç dikimi yaptık, güzel bir hatıra ormanı çalışmamız oldu. Yetim koordinasyon merkezindeki çocuklarımız, istedik ki babalarının adına diktikleri fidanları sahiplensinler. İçlerindeki o sevgi akışını bir fidana nakşetsinler. O fidanlar nefes alıp verdikçe inşallah çocuklarımızdaki bu sevgi bağı baba özlemini gideren ormanlar oluşsun istedik. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürbüz’e teşekkür ediyoruz” dedi

Elbistan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Talip Doğan da, Elbistan Belediyesi olarak yetim çocuklar için çok anlamlı olan bu çalışmada yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Fidan dikimine katılan çocuklar, diktikleri fidanda babalarının anısını yaşatacaklarını belirttiler. Çocuklar, fidanları sulayıp kendi elleriyle büyüteceklerinin de özellikle belirttiler

07 Ara 2022 - 14:46 Kahramanmaraş/ Elbistan- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tivi46 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tivi46 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Tivi46 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Tivi46 değil haberi geçen ajanstır.